Coronahulp

Door de uitbraak van het coronavirus ontstaat meer behoefte aan informatie en hulp. Hieronder vind je een overzicht van verschillende organisaties die hulp bieden.

Rijksoverheid

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vind je uitgebreide informatie over het coronavirus, de symptomen ervan en hoe jij jezelf daartegen kan beschermen. Voor vragen kan je ook bellen op 0800-1351 (gratis), dagelijks bereikbaar van 08:00 – 22:00 uur. Wil je weten welke maatregelen er op internationaal niveau worden genomen rondom de uitbraak van deze virus ga dan naar de website van de World Health Organization (WHO).

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft hulplijn 070-44 55 888 geopend (gebruikelijke belkosten) voor mensen die vragen hebben, zich zorgen maken of advies nodig hebben.

wij zijn mind

MIND is een organisatie die psychische problemen wil voorkomen bij mensen en zij die hiermee te maken hebben ondersteunen. Heb je het moeilijk met alles wat zich nu afspeelt dan biedt Mind je de nodige steun.

de luisterlijn

Maak jij je zorgen en wil je gewoon met iemand daarover praten? Dat kan bij De Luisterlijn. Zij zijn dag en nacht bereikbaar voor je, ook als je anoniem je verhaal kwijt wilt of als je even niet meer weet hoe je moet beginnen. Je kan ze telefonisch bereiken op 0900-0767 (gebruikelijke belkosten), via de chat en via de e-mail.

thuisgekookt

Als je om redenen niet in staat bent om zelf te koken, dan kan je via Stichting Thuisgekookt aan een thuiskok worden gekoppeld die mensen in de buurt aan een warme maaltijd helpen. Voor meer informatie kan je terecht op hun website en anders via de mail op info@thuisgekookt.nl of telefonisch op 06-83 44 71 97

city life church den haag

Omdat de Voedselbank Haaglanden tijdelijk is gestopt, helpt de City Life Church deze groep cliënten aan voedselpakketten. Wil je een of meerdere voedselpakketten sponsoren of met een willekeurige bedrag bijdragen? Dat kan via de website van de City Life Church.

gezin en corona

Door het coronavirus ontstaan zware en veeleisende weken voor ouders. De Gemeente Den Haag biedt daarom hulp en ondersteuning aan gezinnen via de website Gezin en Corona.