Nieuw-Laakhaven

Het gebied Nieuw-Laakhaven is onderdeel van het stadsdeel Laak in Den Haag en wordt begrensd door de Waldorpstraat, Verheeskade en de Rijswijkseweg.

In dit gebied zijn o.a. het winkelcentrum MegaStores en de opleidingsinstituten Mondriaan en de Haagse Hogeschool gevestigd.

Door de gemeente is bepaald dat Nieuw-Laakhaven valt onder het Central Innovation District (CID) : het economisch hart van Den Haag. Het doel is het gebied te ontwikkelen tot een duurzaam, economisch, innovatief, leefbaar en inclusief onderdeel van de stad. De functies wonen, werken, recreĆ«ren, reizen en winkelen worden gemengd. In het CID is een mix aan organisaties gevestigd, zoals kennisinstellingen, grote en kleine bedrijven, overheden, NGO’s en overige (innovatieve) organisaties.

Vanwege de toekomstige ontwikkelingen wordt dit gebied ook wel de Manhattan aan de Laak genoemd: het is er gezellig wonen, winkelen, werken, studeren en ondernemen.

Deze bewonerssite is opgezet door bewoners uit Nieuw-Laakhaven.

De site biedt je de mogelijkheid kennis te maken met je buren, te ontdekken welke winkels en bedrijven zich in je directe omgeving bevinden, een baan in je eigen omgeving te zoeken, te leren hoe je een bewonerscommissie kan opzetten… en nog veel meer.

De bewoners van Nieuw-Laakhaven heten je graag welkom.