CV-Ketelonderhoud

Een goed onderhouden cv-ketelinstallatie bespaart je kosten. De installaties van tegenwoordig zijn goed beveiligd en van goede kwaliteit. Bij regelmatig onderhoud gaan deze cv-ketels erg lang mee en heb je daar veel profijt van.

Klachten – Bij onregelmatig onderhoud kunnen er storingen optreden zoals bijvoorbeeld dat er geen warm water meer uit de kraan komt, dat het appartement onvoldoende wordt verwarmd en een te hoog energieverbruik.

Check daarom of jouw cv-ketelinstallatie goed wordt onderhouden door de verhuurder.

Onderhoudscheck – Als eigenaar kan je zelf het jaarlijkse onderhoud van je cv-ketel regelen door een gecertificeerde onderhoudsmonteur. Je kunt kiezen voor een onderhoudsabonnement of een éénmalige onderhoudsbeurt. Dit laatste betekent vaak dat je op korte termijn een afspraak kan inplannen en dat je toestel bijvoorbeeld wordt gereinigd, opnieuw wordt afgesteld en wordt gecontroleerd op veiligheid. Je betaalt dan een éénmalig bedrag.

Milieuvriendelijk en kostenbesparend – Spreekt dit je aan, vraag dan je cv-monteur of hij de cv-ketel wil instellen op Ecostand.

Achterstallig onderhoud – Heb je een brandverzekering, let dan op de voorwaarden, want bij achterstallig onderhoud van je cv-ketel kan het betekenen dat je zelf voor de kosten moet betalen bij brandschade.

Het advies is om eens in de 2 jaar een onderhoudscheck in te plannen voor je installatie.

Is er sprake van achterstallig onderhoud en worden de problemen niet verholpen, meld dit dan bij BKS Beheer.

Van ‘t Hof Rijnland regelt het jaarlijkse cv-ketelonderhoud voor haar huurders.

Wil je een klacht of storing melden, ga dan naar Meldingen & Storingen doorgeven.