Onderneming starten

Het Ondernemersportaal – U kunt als Haagse ondernemer terecht bij het Ondernemersportaal voor advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente. De dienstverlening van het ondernemersportaal is gratis.

Eigen bedrijf starten – Wilt u een eigen bedrijf starten? Bijvoorbeeld als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of als partner in een VOF? Parttime of fulltime? Bereid u dan goed voor.

Als ZZP’er/freelancer aan de slag – De gemeente helpt zzp’ers graag hun weg te vinden in de stad: naar inspirerende werkplekken, ondernemersnetwerken of financiële ondersteuning.

Bedrijf en beroep aan huis starten – Bedrijf aan huis heeft verschillende voordelen. U kunt uw werk combineren met andere activiteiten binnenshuis. Ook bespaart u op de kosten van huur en de aanschaf van een pand. Lees voordat u een bedrijf aan huis start wel eerst de voorwaarden.

Coronavirus : informatie voor ondernemers – Het coronavirus heeft veel impact op ondernemers in Den Haag. Bekijk de meest gestelde vragen over het coronavirus.

Kan ik met behoud van mijn bijstandsuitkering een bedrijf starten? – U kunt onder voorwaarden vanuit de bijstand starten met een zelfstandig beroep of bedrijf. Afhankelijk van de regels in uw gemeente kunt u zich eerst met behoud van uw bijstandsuitkering op de start van uw bedrijf voorbereiden in een voorbereidingsperiode.

Hulp voor startende ondernemers met een uitkering – Bij het starten van een bedrijf loopt u tegen verschillende dingen aan. Heeft u moeite met de wet- en regelgeving, de nieuwe instanties of het opstellen van uw ondernemersplan? Het Traject Zelfstandig Ondernemerschap helpt starters met een uitkering.

Keurmerk Veilig Ondernemen – Een veilig en schoon winkelgebied trekt meer bezoekers aan. Gemeente, ondernemers, brandweer en politie nemen samen maatregelen om winkelstraten of bedrijfsterreinen aantrekkelijker te maken en te houden. Het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een voorbeeld van deze succesvolle samenwerking.

De Haagse Ondernemersagenda, Gemeente Den Haag

Ondernemersagenda, MKB Nederland

MKB Nederland (Midden- en kleinbedrijf) – Het MKB biedt ondersteuning aan ondernemers.

Kamer van Koophandel – de KvK behartigt de belangen van ondernemingen in Nederland.