Woning Kopen

Appartement kopen

Op de site van de Vereniging Eigen Huis wordt uitgelegd waar u op moet letten als u een appartement wil kopen. In hun gratis e-book “Kopen van een Appartement” vind u alle informatie.

Wie een appartement koopt, wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Omdat de VvE de gemeenschappelijke belangen van alle appartementseigenaren behartigt, is het goed te onderzoeken of de VvE actief is en hoe de VvE functioneert.

Huis of appartement kopen met erfpacht

Wilt u een huis (eengezinswoning) of appartement kopen met erfpacht? Dan kan de hypotheekverstrekker vragen om een heruitgifte op verzoek.

U dient dit verzoek in voor het opnieuw uitgeven van het recht van erfpacht. Dit betekent dat de grond opnieuw getaxeerd wordt en de gemeente u een aanbieding doet. Meer informatie vindt u op de site van de gemeente.

Van erfpacht naar eigen grond

Erfpachters kunnen in sommige gevallen eigenaar worden van hun erfpachtgrond. De erfpachter kan de grond van de gemeente kopen en er zo volledig eigenaar van worden. Het recht van erfpacht eindigt dan.

Erfpacht is het recht om de grond van de gemeente voor een bepaalde periode te gebruiken tegen betaling van een canon. De gemeente blijft dan eigenaar van de grond. Erfpachters kunnen in een aantal gevallen eigenaar worden van de grond. Meer informatie vindt u op de site van de gemeente.