Praktijkvoorbeelden

De praktijkvoorbeelden hieronder zijn echte cases die momenteel spelen en om een oplossing vragen.

In het gebied Nieuw-Laakhaven wordt gewerkt aan het CID herontwikkelingsproject. Met dit project wil gemeente Den Haag meer appartementencomplexen bouwen om te kunnen voldoen aan het huizentekort. Betrokkenen zijn o.a. Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente, de projectontwikkelaar en de bewoners. Het ontwikkelgebied ligt in een aandachtsgebied.

Case 1 : Bij een appartementencomplex in Den Haag staat een privĂ© parkeerterrein dat door garagebedrijven gebruikt wordt om schade auto’s te plaatsen wat veel overlast veroorzaakt bij bewoners. Bij de oprit staan borden met privĂ©terrein en wegsleepregeling. De gemeente wil hier niet handhaven, want zij vindt dat de grondeigenaar eerst slagbomen moet plaatsen. En de grondeigenaar wil geen slagbomen plaatsen, omdat het geen extra kosten wil maken, als de garagebedrijven niet verhuizen. De slagbomen worden nl regelmatig vernield. Door deze situatie blijft het probleem van het parkeerterrein voortduren. Lees verder.

Case 2 : De gemeente vraagt aan bewoners om te betalen voor camerabewaking en slagbomen om hun bewonersparkeerdek te beveiligen. De bewoners zijn het er niet helemaal mee eens. Lees verder.